Thema Aanpassen
012%20comm_desktop.jpg
013%20emtec_desktop.jpg
014%20thi_desktop.jpg
015%20vert_desktop.jpg
016%20circle_desktop.jpg
017%20chili_green_desktop.jpg
id=6(2.09UP)

Desktop aanpassen

De firmware is voorzien van 6 kiesbare thema's. Om het thema aan te passen moet je een telnet verbinding met de speler opbouwen zoals beschreven in deze guide. Om dingen straks makkelijk te maken maken we een kopie van de map “/usr/local/bin/Resource/” naar de toegankelijke FAT32 partitie.

mkdir /usr/local/etc/hdd/volumes/HDD1/sys
cp /usr/local/bin/Resource/* /usr/local/etc/hdd/volumes/HDD1/sys

Als je de FAT32 partitie opent via netwerk of USB dan zie je een nieuwe map "sys". Zoek in deze map de file "swconfig.ini" op en open het in Notepad. Zoek naar de setting "sustom_id" en verander de waarde achter het "=" teken in de gewenste waarde.

Open PuTTY en pas de “swconfig.ini” file aan:

vi /usr/local/bin/Resource/swconfig.ini

Gebruik de pijltjes toetsen om “sustom_id = 1” te selecteren, ga op de 1 staan

  • druk op “A”
  • druk op “4” for example (choice from 0 to 5)
  • druk op “esc”
  • druk op “:”
  • druk op “wq”
  • druk op “Enter”

Meer over Vi (eng)

Zelf ontwerpen

De reden voor de volledige kopie van "Resource" in "sys" op de FAT32 partitie is het feit dat je nu alle bitmaps van de menu's en de dekstops tot je beschikking hebt. Kopieer de map naar je pc en bekijk de benamingen van de bitmaps. Als je bijvoorbeeld een desktop wil bouwen op basis van het "Circle" schema kopieer je alle bitmaps beginnende met "circle" naar een werkmap.

Let op, de oorspronkelijke "emtec desktop" mist een belangrijke bitmap. Hierdoor heb je bij deze altijd een blauwe informatie balk in beeld. De green chilli desktop is echter qua structuur identiek dus neem deze hiervoor.

Ik gebruik zelf "Gimp" voor het aanpassen van de bitmaps. De reden hiervoor is dat het gratis is en dat je de mogelijkheid hebt de bitmaps in het formaat “16bit R5G6B5” op te slaan. Om het pakket compleet te maken kopieer je ook de file "swconfig.ini" naar de werkmap en pas de setting aan op basis van de door jouw gekozen basisstructuur (circle, vertical of horizontal). Test het pakket en zip het zodat we het hier kunnen delen

019%20desk_cust_002.jpg

Ik heb een twee voorbeelden gemaakt om het uit te proberen waarvan ikzelf de laatste poging het meest geslaagd vond. File custom desktop red: link. Als je de zipfile download en uitpakt moet je nog wel de swconfig ini toevoegen en aanpassen (slordig ja…) pas sustem_id aan naar optie 5. Kopieer het pakket naar een map op de EMC-R (bijvoorbeeld "new") en open een Telnet sessie. Kopieer nu de inhoud van map New naar de Resource map:

cp /usr/local/etc/hdd/volumes/HDD1/new/* /usr/local/bin/Resource/

Bootscreen veranderen

Het plaatje dat zichtbaar is tijdens het booten kan aangepast worden maar het moet voldoen aan een aantal eisen:

  • 24bit bitmap
  • 720x576 pixel
  • 4 kleuren

Als je een geschikt plaatje gemaakt vervang dan het bestand "logo_pal.bmp" in een gedownload firmware pakket. Als je deze aangepaste firmware flasht naar de cube dan heb je een eigen plaatje bij de volgende boot.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License